HTML

Oszoljon a Parlament

Friss topikok

Linkblog

Mert a miniszterelnök csere mindent megold!

2009.03.23. 09:19 civilkontrol

Már halljuk az új erők dübörgését. Hangzatos nevek tárgyalnak féltitkosan a kormány és álellenzéki pártokkal. A változás közel, pár nap és szakember veszi át az ország irányítását.
Hogy minket erről megkérdeznek-e, hogy mi ezt támogatni fogjuk-e, azt most hagyjuk.
Egyre masszívabban nyomja a média, hogy gazdasági szakemberre van szükség. Új emberre új irányokkal!
Az Index internetes portál életében már nincs olyan nap, hogy ne éltetné teli torokból Bokros Lajost, mint egyetlen megoldást! Még a pár napja feltett szavazás is manipulált eredményt mutat Bokros Lajos javára és az előre hozott választások rovására. Ha ez más országgal történne, még röhögnék is a szarkasztikus poénon, de sajnos itthon történik, közel sem tréfának szánva.
Új irányra van szükség, mondja mindegyik szuperokos miniszterelnök jelölt! A kiadások csökkentésére és a gazdasági szereplők segítésére.
Borsódzik a hátam. Ezt mintha már többször hallottam volna.

Nem az arányok megváltoztatására van szükség.
Arányaiban sehol sem költenek sokkal többet, vagy kevesebbet egy-egy állami szakterületre.
Gyurcsány Ferenc és az MSZP hiába próbálja ezt a látszatot kelteni. Hiába próbálja azt a köztudatba vinni, hogy majd jön egy nagyon okos közgazdász, egy nem politikai, hanem üzleti szakember (volt már ilyenünk eddig is: Kóka, Gyurcsány, Veres, most nézzünk körbe és tapsoljunk nekik) és az majd nagyon rendbe tesz mindent. Kijelöli az új irányokat.
Hát nem. Éppen ez a szemlélet volt a világgazdasági válság indulópontja. Az SZDSZ politikai alapvetése: Gazdasági szakembereket a kormány élére!
Nem! Ha a tanácsadók között vannak gazdasági szakemberek, az nagyon jó! A mondanivalójukra oda kell figyelni. De a kormányzás nem csak gazdaságból áll!!! A gazdasági szakemberek, ahogy az SZDSZ politikája is, a legalapvetőbb állami feladatokat tehernek és lefaragni való költségnek tekintik!
A szociális hálót szükíteni kell, a kórházakat, oktatást pedig piacosítani!
Nem! Elég volt!
Egy miniszterelnök legyen tanult és elismert POLITIKUS aki minden terület működésével és jelentősségével tisztában van! A gazdasági szakemberek juttattak minket és az egész világot is oda, ahol vagyunk! Nem azért mert gonoszak, hanem azért mert a kockának pusztán egyetlen oldalát látják!

Nem az irányokkal és az arányokkal van baj. Arányaiban nem sokban különbözünk a sikeres országoktól a túladóztatáson kívül.
A baj azzal van, hogy a bepumpált pénzt rosszul használják föl, vagy eltüntetik!
Alacsony hatákonysággal dolgozik az államgépezet minden egyes területen. A korrupciót és az éhes káderhálózatot pedig csak zárójelben jegyzem meg.
A különböző területekre bejuttatott adóforintok nem sokkal több mint a fele jelenik meg az elszámolható eredmények között.
Mondhatni, hogy nem túl hatékonyak a hatalmat gyakorló hölgyek és urak.

Hiába tehát egy Surányi, akinek a szakértelmét még az Öszödi beszéd is megkérdőjelezi:
"Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fent lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Vagy elküldi a papírját, amelyen kiszámolja, és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon, és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkban, akkor úgy már nincsen megoldásunk. "
És hiába a többi nagyágyú is, akikről szintén szólt az "Igazságbeszéd"
"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben, Kornaitól Bokrosig, Békéstől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végig beszéltük, végig szenvedtük, végig üvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozom. Hű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. "

Köszönöm, de többet nem kérek belőletek! Attól, hogy a rohadt almát átkötitek piros masnival, az még rohadt alma marad!

De tegyük fel, nem így lesz. Az MSZP megszerzi Barack Obamát és őt indítja Gyurcsány Ferenc helyett.
Ha egyszer maga az államgépezet működik rosszul, akkor egy miniszterelnök cserétől mi fog változni???
A szakpolitikusok ugyanúgy dilettánsok maradnak!
A káderhálózat ugyanúgy tartja a markát, mint most!
Az állami területekre juttatott több, vagy kevesebb pénz a tehetségtelen szocialista szakpolitikusok hibájából épp úgy alacsony hatékonysággal kerül felhasználásra, mint most!
A miniszterelnök csere semmin sem tud változtatni! Nem több puszta hatalom megtartó marketing fogásnál! Az egész rendszernek buknia kell!!!

Végezetül hadd idézzek ismét az "Igazságbeszédvől"
"És ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer. Be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. "

Nekünk viszont van! Elég volt belőletek!
Követelem a Parlament feloszlatását és az előre hozott választások kiírását!!!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasztasokat.blog.hu/api/trackback/id/tr851024225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civilkontrol 2009.03.25. 11:52:50

Megáll az eszem! Az mszp.hu fórumain blokkolták a felhasználómat :o)))
Pedig mindig ügyeltem arra, hogy kultúráltan, ne támadva fórumozzak.
Paráznak a hölgyek és urak :o))))
süti beállítások módosítása